HOME DESPRE PROIECTE  PEDALEZ! PARTICIPANŢI SUSȚINĂTORI  GALERIE  FAQ

Concept Pedalează

Pedalează pentru un scop bun!

Pedalează pentru un scop bun este un eveniment de strângere de fonduri dedicat bicicliștilor care la rândul lor  pedalează pentru cauze din comunitatea locală.

Dacă vrei să vezi schimbare în orașul tău și pentru asta ești pregătit să faci ceva pentru asta, atunci locul tău e la evenimentul Pedalează pentru un scop bun! Evenimentul oferă posibilitate pentru strângerea fondurilor într-un mod cât mai eficient și transformăm împreună visele în realitate.

Mecanismul este unul simplu, împărțit în trei etape: înscrierea proiectelor, înscrierea bicicliștilor și înscrierea donatorilor.

Următoarea ediție va avea loc pe data de 19 - 20 septembrie 2020, și da, va dura 2 zile.

Important: Fiecare biciclist va decide singur, în ce zi și la ce oră începe să pedaleze.

De data aceasta marșul bicicliștilor nu va fi organizat, numai activitatea

Pedalează pentru un scop bun, la care cei înscriși vor pedala singuri sau împreună cu familia.

 

1. Înscrierea proiectelor

Cine poate să înscrie un proiect?

Pentru strângerea de fonduri își pot înscrie proiectele persoane fizice, ONG-uri, instituțiile de învățământ sau alte grupuri de inițiativă.

 

Ce ai de făcut?

1. Înscrie-ți proiectul.

2. Recrutează suporteri care vor participa la proiect (bicicliști), aceștia pot fi: prieteni, cunoștințe, politicieni, persoane publice, medici, voluntari sau directori de companie și angajații lor.

3. Cei care pedalează pot aduna sprijin financiar și promovează în același timp proiectul pentru care s-au înscris. Ei își pot invita prietenii și cunoscuții să se înscrie și ei pentru acest proiect.

4. Căutați cât mai mulți donatori și rugați-i să promoveze proiectul vostru, astfel încât și ceilalți să prindă chef pentru donații.

5. Companiile înregistrate și persoanele fizice își invită cunoscuții, familiile lor să participe la evenimentul „Pedalează pentru un bun scop” din 19 și 20 septembrie. Ținând cont de epidemia Covid, trebuie să avem grijă să nu fie mai mult de 10 persoane într-un grup ! Aveți grijă unul de celălalt și păstrați distanța de siguranță, adică 2-3m.

6. Fundația Comunitară Mureș adună donațiile și le transmite proiectelor înscrise.

 

Unde poți înscrie proiectul tău?

Puteți înregistra proiectele pe www.pedaleaza.org. Înainte de a înregistra proiectul, asigură-te că ești pregătit și știi toate informațiile proiectului: vei avea nevoie de denumirea proiectului, datele de contact, scopul proiectului, suma pe care doriți să o adunați în cadrul acțiunii Pedalează, și o scurtă descriere a proiectului, mai exact pentru ce strângeți fonduri, ce doriți să realizați, ce impact va avea proiectul dacă îl implementați, câte persoane vor beneficia de proiect și când intenționați să îl implementați.

 

Termen limită:

Înscrierea proiectelor: 31. august 2020

Mobilizarea bicicliștilor: 18. septembrie 2020

Înscrierea bicicliștilor: între 14-18 septembrie - prin aplicație, link în curând

Bicicliștii își ridică pachetele de start între 16 și 18 septembrie după ce s-au înregistrat prin aplicație (pachetele se predau personal în strada Avram Iancu nr. 37, între orele 9-16)

Bicicliștii strâng donații: după ce s-au înscris prin aplicație

Donațiile pentru proiecte pot fii făcute începând din 1 septembrie și până în 20 septembrie. Donează aici.

Bicicliștii vizitează punctele de control: 19 sau 20 septembrie

Tragere la sorți online: 25 septembrie (vineri)

 

2. Înscrierea bicicliștilor și mobilizarea lor

 

În primul rând vezi datele limită menționate mai sus!

Coordonatorii proiectelor se vor strădui să mobilizeze cât mai mulți bicicliști pentru proiectul lor. Dacă se înregistrează bicicliști noi, ei pot să-și aleagă proiectul care le este cel mai simpatic.

Ce ar trebui să faci dacă vrei să pedalezi?

1. Verifică ce proiecte au fost depuse pentru eveniment AICI și selectează proiectul preferat.

2. Descarcă aplicația pentru înregistrare: linkul va fi disponibil în curând.

3. Înscrie-te! Poți face acest lucru doar prin aplicație.

4. Alege un pachet start:

Silver: 30 Ron (Include: hartă, apă, și din această sumă donezi 20 lei către proiectul ales).

Gold: 40 Ron (Include: hartă, apă, tricou și din această sumă donezi 20 lei către proiectul ales). Bonus: primii 100 de participanți care plătesc taxa de participare mai primesc în bonus o husă pentru rucsac reflectorizant. 

5. Preia pachetul de start personal. Poți face acest lucru între 16-18 septembrie 2020 la Avram Iancu nr. 37 între orele 9-16.

6. Susține proiectul preferat, recrutează bicicliști și strânge donații. Nu uita, astfel poți ajuta cel mai mult.

7. Pedalează până la punctele de control. Poți face acest lucru sâmbătă (19 septembrie) sau duminică (20 septembrie). Ora de plecare este aleasă de tine. Vei avea 3-4 ore pentru a trece pe la punctele de control, timpul la dispoziție este fix și nu poate fi întrerupt (adică nu poți să pedalezi 2 ore sâmbăta și 2 ore duminica, sau 2 ore înainte de masă și 2 după masă). Odată ajuns punctele de control, trebuie să fotografiați prin intermediul aplicației codul QR afișat.

8. Participă la extragerea online. Cu cât ajungi la mai multe puncte de control, cu atât ai mai multe șanse de a câștiga. Tragerea la sorți va avea loc luni, 25 septembrie. Trebuie să obții cel puțin 3 coduri QR la 3 puncte de control diferite, pentru a fi înscris automat la tragerea la sorți.

 

3.Strângerea donațiilor:

 

Fondurile strânse vor fi utilizate pentru susținerea și implementarea obiectivelor/proiectelor înscrise.

Fundația comunitară Marosszék este responsabilă cu colectarea, administrarea și susținerea proiectelor înscrise. Fundația Comunitară Mureș (FCM) se angajează să colecteze și să administreze sumele de bani mobilizate din donații 85% se redirecționează către proiecte. Sumele rezervate de organizatori sunt suficiente pentru a acoperi o parte din costurile de organizare.

După eveniment, Fundația încheie un acord de finanțare cu reprezentanții legali ai proiectelor înscrise, în care garantează plata sumei colectate, monitorizează implementarea proiectelor și solicită un raport de la coordonatorii de proiect după data limită.

 

 

 

 

Critical MassCritical Mass
Academia VeloAcademia Velo
VINTAGEVELOVINTAGEVELO
În siguranță pe bicicleteÎn siguranță pe biciclete
20 de motive pentru a alege bicicleta20 de motive pentru a alege bicicleta
Skirt Bike MuresSkirt Bike Mures
rastel biciclete tîrgu mureșrastel biciclete tîrgu mureș
StravaStrava
Organizator
 
Fundația Comunitară Mureș
Parteneri
 
MédiapartizánLynx Solutions
Sponsori
 
Gedeon Richter RomaniaThe Cheesecake HouseEasy RiderZbor de agrementHotel Relax SovataTruetravelPrimoHobbyAmplusnetFreesportDirect MotorMr GiftE-ONSportmaniacUniprest Instal SRLAMPLUSNETGedeon Richter
Parteneri media
 
Zile și NopțiRadio Tg MuresPunctulZi de ZiRadio Romania Tg. MuresErdély TVVásárhelyi HírlapErdély FMRadio Târgu-MureșTeleviziunea Tirgu-MuresRádio GaGa